30. 5. 2009

Chcieť niečo od Slovenskej pošty je boj

Na internete nájdete stovky článkov a výkrikov, ktoré kritizujú to alebo ono, pokiaľ ide o služby Slovenskej pošty. Aj ja som niečo také vykríkol asi pred dvomi rokmi, i keď vtedy sa výnimočne ukázalo, že dotyčný zákazník je motovidlo.

Preto ma neprekvapil ďalší taký rozhorčený článok na SME blogu. Namiesto podstaty ma v článku zaujala dekorácia, presnejšie tento obrázok:



Prebral som ho bez dovolenia, ale snáď ma za to neukameňujete, zvlášť keď reklamný plátok, ktorého prednú stranu tvorí, mám pred sebou a s chuťou v ňom listujem.

Nie, klamem. Bez chuti, rýchlo som ho prelistoval a takmer už skončil v koši, keď som si uvedomil jednu vec.

Zákazník je víťazom? V čom je víťazom? V pästiarskom súboji? S kým? Všimnite si farby porazeného v súboji, jeho helmu a rukavice. To si akože Slovenská pošta predstavuje, že so zákazníkom bojuje? A ešte sa tým chváli?

Zamaškrtiť, zaprdúsiť takú firmu.



5 komentárov:

Maroško povedal(a)...

Napríklad platená služba doposielanie. Nedávno som sa presťahoval a zaplatil som si doposielanie zásielok na novú adresu. Akurát že mi nepovedali, že sa to netýka doporučených zásielok do vlastných rúk. Takýto list je absolútne nedobytný. Pošta sa k nemu správa ako k neznámemu adresátovi a list vráti odosielateľovi bez udania novej adresy! A mne hodia do schránky akurát oznámenie, že list vrátili odosielateľovi. A to vraj pošta dostala akési ocenenie od EÚ ako firma roka!

dusoft povedal(a)...

posta je komunisticky moloch. navyse ma monopol, cize zakaznik jej moze byt ukradnuty.

bezne je vykradanie zasielok 20 rokov po pade komunizmu, dokonca miznutie zasielok bez stopy.

hlavne, ze vykvet psychitrickych liecebni (rozumej NR SR) odhlasoval predlzenie monopolu na listy do 50g do roku 2013.

Lev bez hrivy povedal(a)...

Marosko: Vidim, ze Postove zvesti su velmi potrebnou tlacovinou, kedze v nich sa o doposielani pise. Rozhodne odporucam :-D

dusoft: Jasna paka. Nie je dymu bez ohna a bez vetra sa listok na strome nepohne. Preto je na postu asi tolko clankov, ze vichor prinasa neprehladnu dymovy clonu. :-(

Anonymný povedal(a)...

Posta je posta, vybavis, zanadavas a ides. Alebo sa nuka moznost vyuzitia UPC, TNT.
Aha vlastne na Slovensku je to drahe a vsetko zmonopolizovane.

Coy povedal(a)...

Vdaka praci sa s postou stretavam casto, v sucasnosti nastastie len nepriamo. Co sa da vybavim cez net alebo kuriermi, ale na to predpeklie zvane slovenska posta ma uz nikto nedostane...