11. 7. 2007

Úradný list neprišiel

Jeden môj leví priateľ má problém. Býva a pracuje v Bratislave, ale trvalý pobyt má v Žiline u rodičov. Úrad mu mal na adresu trvalého pobytu poslať úradný list v zákonom stanovenej lehote. Preto priateľ opakovane volal rodičom, či list prišiel alebo nie. Nič, nič samá voda.

Keď už prešla lehota a pekných pár dní k tomu, začal konať. Zaujímal sa na úrade, prečo mu ešte nič neprišlo. Odpoveďou bolo, že u nich je všetko ako má byť. Potvrdenie o prevzatí zásielky síce nemajú, resp. nemôžu mu ho ukázať, ale všetko je, ako má byť.

Doma sa mu dušovali, že nielenže list neprevzali, ale ani v schránke nenašli lístok o existencii zásielky a možnom prebratí na pošte.

Čo teraz? Aké má možnosti? Kde sa môže sťažovať? Ako môže po svojom liste pátrať?

Faktický stav môže byť rôzny:
  1. List mu z úradu nejakým nedopatrením neposlali. Urobili tak možno až po rámuse, ktorý tam narobil. V takom prípade je šanca, že mu ešte do Žiliny príde. (Je možné antedatovať poštovú pečiatku?)
  2. List mu z úradu poslali, ale zašantročila ho pošta. V takom prípade je v tom úrad nevinne, ale na druhú stranu asi by ho malo trápiť, že od pošty nemá potvrdenie o doručení.
  3. Pošta sa pokúsila list doručiť, ale lístok o zásielke sa nejako stratil, takže zásielka nebola doručená adresátovi, i keď pošta urobila, čo mohla. (Po akom čase sa vtedy zásielka vracia späť na úrad a ako sa k nej môže priateľ dostať?)
  4. List bol doručený a priateľa podškriabol rodič, avšak z nejakého dôvodu mu list nedal.
    Z rodinného hľadiska by to bol dosť problém.
  5. Priateľ má amnéziu a list si zašantročil niekam sám.
Možno sa stalo aj niečo iné, ale už tak je možností dosť na to, aby mu z toho išla hlava dokola. Z ktorej strany celú vec chytiť, nevedeli by ste mu poradiť?

3 komentáre:

germa povedal(a)...

počkať do jesene - listy padajú ako divé:)

FanaticGay povedal(a)...

Podla mna sa spikli. Rodicia podplatili postu, ktore vydiera urad lebo vie nieco co vediet nema a tvoj kamos je sefom toho uradu co ho vlastne vydieraju.
.
Na vymyslanie podobnych somarin som ja ako stvoreny. Pokojne sa ma mozes nieco spytat :)

Pustovníčka povedal(a)...

:-) Tak toto sa uz aj mne raz stalo