10. 2. 2008

Pokuta a partner

Palculienka písala o.i. o pokute, ktorú dostal jej drahý (ku koncu článku, ale prečítajte si ho celý, je dobrý, taký zo života).

To mi pripomenulo, že nedávno sa levica tiež pokúsila nepovedať mi o nákupe bločkov. A možno len zabudla. Ráno sme išli jej autom, sadám si teda na miesto spolujazdca a pod nohami klasický papierový bordel. Klasický = použité parkovacie lístky. Idem vyhodiť do smetí. A badám, že nielen parkovacie lístky, je tam aj niečo iné. Bločky.

Merali na Patrónke. Autá sa valia v súvislom rade, všetky plus mínus plus 10 km/h. Vybrali si auto pred levicou a levicu. Ukecala to na niekoľko stoviek aj s bločkami. Že vraj radar zachytí len niektoré autá, keď sa takto valia. Nadávala ako baník, keď mi to rozprávala.

Lepšie ako 135 eur Palculienkinho drahého. Lenže zase vo Francúzsku sa s obsadzovačmi miest invalidov neserú tak ako u nás, aj nevedomými. U nás na to dlabú.



2 komentáre:

palculienka povedal(a)...

tak to bola smola, ze akuràt to padlo na nu :( aj tu pokutujù prekrocenie rychlosti a tolerancia ziadna, ani 5%, nic, 90 je 90 a hned aj trestné body, zatial sme mali stastie, vzdy nàs preblikli, lebo tu sa policajti skryvajù, aby nachytali co najviac ludi, casto kràt sa smejeme, poschovavani za informacnymi tabulami, v jarkoch, len teraz tu bol skandàl, lebo nemali radary spràvne nadstavené, neboli v spràvnom uhle k vozovke a vraj to dost skresluje rychlost, nameria to vyssiu rychlost, ale faktom je, ze Fr. vodici sù nedisciplinovani :) no a zjednat pokutu, ani nàpad, kedze to ide vsetko cez "sùd" kvoli strhàvaniu bodov: dokonca to tu je taky dobry business, ze tu jeden cas vystràjali falosni policajti, dobre si namastili vreckà, tak ked mal prist brat, hned som ho informovala, ze keby sa policajti dali zjednat na nizsiu pokutu, urcite sù to falosni, ak by ho policajti nacapali, tak nech si tù pokutu dà pekne poslat domov :)

Lev bez hrivy povedal(a)...

Nuz, u nas zatial tusim body nie su. Ukecava sa to nadol a su dve hranice - s blockami a bez blockov. Ta bez blockov je samozrejme nizsia. Lenze levica svine nepodporuje, takze neprichadza do uvahy. Tak to ma byt.