19. 3. 2009

Volebné morató-rum

Ani neviem, prečo som si myslel, že ho už zrušili. Rozhodne o tom bola debata. Ale zdá sa, že stále platí, že 48 hodín pred začiatkom volieb už nemožno agitovať. Ako povedala dnes na TA3 zapisovateľka ústrednej volebnej komisie, médiá majú zakázané informovať o informáciách v prospech i v neprospech jednotlivých kandidátov, a to slovom, písmom, obrazom i zvukom.

Nezdá sa vám, že v spojení "slovom, písmom, obrazom i zvukom" je niečo navyše. Nejaká tá, ako sa vraví, redundancia?

Pani zapisovateľka dodala, že moratórium sa netýka veľkonočných, ech, veľkoplošných panelov. Povedala len "veľkono-", ale všetci dobre vieme, na čo myslela. Na Veľkú noc už bude mať hotovo, po voľbách. :-)

A čo internet, pýtam sa? Týka sa ho moratórium? Pokrýva ho zákon? Ak áno, čo so zahraničnými servermi, napríklad takým blogspotom? Keď napíšem, že Gašparovič pošliapal ústavu, poruším moratórium a Slovensko prinúti vlastníka blogspotu stiahnuť môj post? Alebo SIS odfiltruje všetky také stránky na vstupe do slovenského internetového priestoru?

Nie veru. Práve naopak. Aj keď isté dekórum bude zachované, agitácie ešte bude habakuk. A tak tipujem, že korunu tomu nasadia piatkové večerné správy, kde sa mihne úplne neutrálna správa o tom, ako úžasne maká v prospech všetkých jeden nemenovaný ústavný činiteľ.

Alebo sa niekde bude dávať zdarma rum. No, to možno nie, nejde o trstinový cukor, len o alkohol, takže skôr um.


2 komentáre:

Anonymný povedal(a)...

koncept moratoria je vec zastarana a davno prekonana. zastaranost nepocita s internetom, prekonanost prisla so vsetkymi novymi moznostami prenosu sprav vratane sms, mobilov, twitteru ci toho nastroja na komunikaciu - google... eh, pardon, skype to bol.

Blueska povedal(a)...

U nás doma je moratórium vyhlásené dvakrát do roka. Keď ide otec na Vianočnú a Veľkonočnú spoveď. A aby nezhrešil, tak sa mama krotí :o))