5. 3. 2009

Volebné právo - pre koho?

Nie je to tak dávno, čo sa okrajovo diskutovalo o obmedzení volebného práva na ľudí, ktorí platia dane. Aby dôchodcovia, ktorých je pomerne čoraz viac, nevnucovali "svoju" vládu mladším ľuďom, ktorých je pomerne čoraz menej. Demografia, socializmus, solidarita, individualizmus, blah-blah, klasický spor. Country for old or for young?

Teraz prichádza KDS s návrhom podľa nemeckých ideí aj u nás zaviesť rodinné volebné právo. Aby rodičia mohli voliť za svojich neplnoletých potomkov. Cieľ je podobný.

Ale ja sa pýtam: ako je možné, že práve KDS nezahrnula do svojho návrhu nenarodené deti?! Nemajú snáď mať rovnaké práva ako už narodení? Odsúdeniahodná nedôslednosť!

Realizácia by bola v zásade jednoduchá. Žena by sa pri volebnom akte preukázala tehotenskou knižkou (ktorá by bola dôkazom, že predtým prebehol úspešný pohlavný akt) a mala by o hlas viac. A to sa vyplatí!


9 komentárov:

Mato povedal(a)...

skvele ;)

Anonymný povedal(a)...

a dva tri hlasy by mohli dostat aj manzelia, ktori podpisu, ze deti planuju.

KDS ma asi podchytenych romov, lebo v opacnom pripade tie hlasy pojdu smeru a hzds, to snad nechcu? :-)

germa povedal(a)...

BINGOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!

Lev bez hrivy povedal(a)...

Urcite nechcu, len:
1. nedomysleli dosledky a
2. oni postupuju principialne, bez ohladu na vlastny prospech :-P

Anonymný povedal(a)...

Dusoft: :-D

Pavel Chalmovianský povedal(a)...

Zaujimave by to bolo, ako skoro vzdy, v hranicnych pripadoch: rozvadzajuci sa rodicia, otec v HZDS, matka v KDH, rodina s detmi z roznych manzelstiev, darcovia spermii a darkyne vajicok...

No a s tou tehotenskou knizkou by sa samozrejme zalozila diskriminacia embryi mladsich ako niekolko dni...

Dalsie hlasy by sa dali mozno ziskat aj tak, ze sa dotycni slavnostne zaviazu, ze nevymru do piateho kolena a ludsky rod sa ich pricinenim a pricinenim ich potomkov rozrastie o X jedincov (rozumej pocet priznanych hlasov). Po uplynuti lehoty piatich kolien by sa zavazok kontroloval na matrike.

Anonymný povedal(a)...

Myšlienka je jasná, len KDH by nesmelo byť KDH. Voliči KDH sú väčšinou bigotní katolíci, pre ktorých je používanie antikoncepcie hriech, preto majú oveľa viac detí ako ostatné rodiny. Tieto deti sú vychovávané v katolíckom duchu, a tak keď si raz založia vlastné rodiny, tak tiež budú mať veľa detí - budúcich katolíkov. Nakoniec sčítanie obyvateľstva uvádza, že viac ako 80 % sa cíti byť veriacimi kresťanmi. Ešte pár generácii a tých dnešných 20 % bude len spomienkou. V roku 1990 bol volebný výsledok pre KDH vyše 20 % hlasov. Odvtedy im to spoľahlivo ide dolu. Neviem či sa KDH po voľbách v roku 2010 vôbec dostane do parlamentu. V čom je asi príčina tohto javu? :-)

Lev bez hrivy povedal(a)...

Akurat vcera som videl debatu na podobnu temu v CT, ani neviem, kto to tam vytiahol v parlamente. Oni tusim menia volebny system. Kazdopadne v studiu prebiehala zaujimava debata, v ktorej jedna zena vytiahla arzenal hranicnych pripadov a druhy ujko ju umravnoval, ze aby mala rozum, ze takych pripadov v reali bude malo. Myslim, ze pokial je len jeden, je to privela a znak, ze system by bol na prd.

Anonymný povedal(a)...

Ano, asi tak to je