23. 2. 2009

Okrajová časť

Tak som si dnes ráno privstal, aby som náhodou nemeškal do práce. Videl som večer, že sneží, tušil som, že to cez noc nebude lepšie. (Ešte furt sneží.)

Je to tu pekné, fakt, toľkoto snehu v Bratislave nebolo ani nepamätám a je šanca, že sa to aspoň jeden deň neroztopí.

Ibaže ruka v ruke s nezvyčajnosťou snehovej pokrývky pokrivkáva aj jej odstraňovanie z ciest. Nemám to cestárom za zlé, predstavte si. Myslím si, že držať vozový park odhŕňačov a sypačov ako niekde v Tatrách by bolo neekonomické.

Teda som si privstal a šiel som na skorší autobus. Ešte predtým som si pozrel ranné správy na TA3, kde vraveli, že si vodiči majú dávať pozor, lebo v okrajových častiach Bratislavy je na cestách sneh.

Náš autobus šiel dlho, asi 3x dlhšie než normálne. V okrajovej časti mesta blízko železničnej stanice Bratislava-Petržalka sa nevedel dostať na hlavnú cestu, lebo sa mu do kopca šmýkalo.

Po vystúpení na Zochovej (pri ministerstve spravodlivosti, pri starom rozhlase, pri Kapucínoch) som si všimol, že aj tam je na ceste sneh. Áno, stále som sa nachádzal v okrajovej časti Bratislavy.

Kolega ma ubezpečil, že aj v jeho ponímaní je okrajovou časťou Bratislavy všetko, čo je ďalej ako desať metrov od Grassalkovichovho paláca. Nie, nepracujeme v ňom, my tiež pracujeme v okrajovej časti hlavného mesta. :-)

2 komentáre:

Anonymný povedal(a)...

hudakov ich ten sneh kazdy den prekvapi. co na tom, ze uz po osmy krat :-)

Blueska povedal(a)...

a u nás na okrajovej dedine na východe, len tri vločky :o)