24. 1. 2008

Ako dôkladne zaspať

Mali sme dnes s levicou veľké plány. Každý svoje, ale obom zahŕňali skoré ranné vstávanie. Keďže po peknom dlhom večere sa sladko a dlho spí, nastavili sme si preventívne budík. Presnejšie budíky. Tri.

Jeden na mobile.

Druhý na stojacích digitálnych hodinách.

Tretí na mechanickom budíku starej matere.

Levica sa prebudila tesne pred svojím plánovaným odchodom. S hrôzyplným výkrikom "zaspali sme!!!" vyskočila z postele rovno do siloniek, v živote som nič také nevidel. Za minútu alebo tak nejak som už počul buchnutie vchodových dverí.

I ja som sa musel ponáhľať. Predsa len som však venoval krátku chvíľku zisťovaniu, prečo nás vlastne tie budíky nezobudili. Vatu sme v ušiach nemali, takže...?

Mechanický budík zastal.

Stojacie digitálne hodinky síce išli, budík bol aktivovaný, ale nezvonil. Dôvod je v 12-hodinovom režime. Hlasno a otravne by pípali v 6:10 PM namiesto AM.

Mobilu sa nevybila baterka, ani čas nebol nastavený zle. On sa budíček potvorák dokonca pravdepodobne aj rozdrapoval, ale len veľmi, veľmi diskrétne. Včera som si počas pracovného rokovania zapol diskrétny režim a zabudol som ho vypnúť.

Nabudúce nie 3, ale 6 budíkov, alebo najlepšie plnú izbu, ako v 4 svadbách a jednom pohrebe.




5 komentárov:

Blueska povedal(a)...

:o))
Dobre som sa zasmiala na tom skoku do siloniek.
To si musím nacvičiť. Pre istotu :o)

germa povedal(a)...

hm, čo tak nastaviť si biologický budík:)

palculienka povedal(a)...

jaj, ja mam speci budik, ma az dve zvonenia, pre istotu nadstavujem jeden na potrebnu hodinu a druhy o hodinu skor, nikdy neviem ci mam na nom GMT alebo nas miestny cas a PM a AM si potvrdzujem asi pat krat nez zhasnem svetlo ;) ale drahy ten vstane aj bez budika a je to jedno, ci je to rano o tretej alebo o deviatej
inak neznasam, ked rano zaspim, cely den je potom taky pomyleny :)

Pecosita povedal(a)...

:D zakon schvalnosti funguje. ja mam nastastie spolubyvajucich, ktori mi vzdy opatrne zatukaju, ze ci uz akoze nechcem vstavat :D

Lev bez hrivy povedal(a)...

Heh, dakujem vam vsetkym za komentare. Piatok, sobota aj nedela boli vsetko ok dni, takze cele to zaspatie bolo ojedinelym javom. Az sa nam v levom brlohu poradi opat zaspat, opisem to s celou paradou.

Skok do siloniek - to by mohla byt nova disciplina, nie? Islo by aj o presnost...

Palculienka, taky multi-nastavitelny budik som mal na starom mobile, ale s diskretnym profilom by sa aj ten rozdrapoval potichucky :-)

Pecosita, i ja som kedysi mal spolubyvajucich, i ked som ich svojimi nepravidelnymi vstavacimi zvykmi uplne zmiatol. Levica nie je odo mna odchodnejsia :-)