7. 4. 2010

Chyby ako na bežiacom páse

Už pár uvažujem nad tým, že spravím chybu. Viem, takto napísané to môže vyzerať všelijako, vykladať sa to dá napríklad tak, že myslím na inú levicu ako svoju a to až tak, že by som sa mohol dopustiť nejakej konkrétnej chyby.

Ale nie je to tak. (Navyše neviem, či by som sa tým verejne pochválil.)

Za štandardnú chybu blogera sa považuje oznamovanie celému svetu: nepíšem, všimli ste si? Nepíšem preto, lebo blabla bla. Možno písať budem. Už čoskoro.

No a ja som už pár uvažoval nad takýmto blbým spotom. Už z toho vidno, že i keď nepíšem, na šepot myslím. A keby bolo o čom, aj by som vypisoval. A možno by aj bolo o čom, ale načo?

Pre veľký úspech si to teda zopakujme. Uvažoval som, že povajatám o tom, že prečo nepíšem. Viem, že by to bola chyba. A ako teda dopadlo moje uvažovanie? Už vidíte:

Napísal som o tom, nad čím som premýšľal. A to chyba nie je! I keď text samotný je len taká malá ... chcel som napísať, že filipika, lebo som to slovo mal tak zafixované, že filipika = niečo ako úvaha nad životom chrústa. A to by bola ďalšia chyba, lebo slovníky vravia niečo iné.

Tak predsa len niečo aspoň kúsoček užitočné.

"Tolik práce a peněz to stálo a přitom taková blbost."


6 komentárov:

etka povedal(a)...

:D
no, a ako sa teda povie "uvaha nad zivotom chrusta"?

Lev bez hrivy povedal(a)...

Zeby chrustika?

Anonymný povedal(a)...

Písať bez premýšlania je rovnako zbytočné ako rozmýšlať bez písania. Týka sa to najmä nás sklerotikov. Čo som to vlastne chcel napísať?

Lev bez hrivy povedal(a)...

By som povedal, ze pisat bez premyslania je este ovela marnejsie nez rozmyslat bez pisania. Vysledok rozmyslania sa da prejavit aj inac ako pisanim :-)

Kozo povedal(a)...

Ja aktualne hladam nejake mobilne riesenie na blogovanie. Aby som mohol zo svojho telefonu priamo. Mam taky pocit, ze by som sa vykrical castejsie. Ale aka by bola realita netusim. Mozno si to len nahovaram.

Riddick povedal(a)...

no vidíš Lev, taká blbosť a aká plodná diskusia pri nej vznikla :-)