12. 4. 2010

Nespravodlivosť pri tragédii

Tak sme s levicou boli cez víkend tiež šokovaní pádom poľského vládneho špeciálu. Prvé správy, ktoré prichádzali, boli tvrdé, zomrel prezident, jeho žena, hentaký, tamtaký, guvernér národnej banky, a tak ďalej.

Ďalšie správy už boli, hm, povedzme nespravodlivé. Všade sa rozprávalo len o prezidentovi a prípadne o prvej dáme - a to bolo všetko. Ticho o všetkých ďalších.

Iste, nechcem, aby v každej jednej správe vymenúvali všetkých, a la "Štrougal, Pitra, Kapek, Kempný, Colotka, Jakeš, ..."

Ale rozhodne by spravodajskému pokrytiu prospelo, keby sa venovalo aj ďalším obetiam. Žeby ich Kaczynski až tak veľmi zatieňoval? Asi nie.


4 komentáre:

dusoft povedal(a)...

pozri si wikipediu, tam to mas kompletne.

Anonymný povedal(a)...

Novinárske správy nemajú s objektivitou nič spoločné. Alebo len veľmi málo. Ak by boli dôsledne objektívne = pravdivé boli by nudné a ťažko prijímané.
Viď teória informácií a najmä redundantnosť informácií.

Lev bez hrivy povedal(a)...

Vidim, ze aj velmi jednoduchy text sa da pochopit roznym sposobom. Nemusim ani pisat ako Joyce. :-)

Ano, na internete je x miest, kde sa da najst komplet zoznam obeti.

Dokonca mi ani nejde o objektivitu v prvom rade, ci politicku korektnost.

Ale o to, ze ked jeden den clovek pocuva spravy na x staniciach (rozhlas, televizia), odvsadial sa vali len Kaczynski. Prave tato jednofarebnost je nudna. Ci on bol jedinou zaujimavou osobnostou? On urobil najviac? On mal najvacsi potencial? Nic z toho.

Vodnárka povedal(a)...

Presne!