27. 5. 2008

Blueska nebude vôbec nadšená

... ale dnes musím o politike.

Idem sa vybúriť, lebo som si neopatrne zapol De Facto. Krajcer, Lipšic a vicepriemer Čap-Čap sa práve bavili o afére, v ktorej podľa všetkého ožrana podpisoval Raf-Raf.

Čap-Čap sa najskôr vyjadril o tom, ako vážne sa berie ospravedlňovanie v exekutíve a v podstate sa s Lipšicom zhodol na tom, že v parlamente je to oveľa voľnejšie a nemalo by byť.

Potom Lipšic konštatoval, že šéf slovenského pašaliku Paška by mal vyvodiť dôsledky, že veď si predsa môže dať prehrať neprerušený celodenný záznam z bezpečnostnej kamery a keď tam ožran nebude, tak tam prosto nebol.

A čo na to Čap-Čap?

Že je tu tvrdenie proti tvrdeniu a že s kamerou sa dá prešvenknúť, triky... to je ale čapy. (Keď sme boli malí, tak sme zo zábavy veľakrát rýchlo za sebou hovorili "čapy".)

Nasledujú dve myšlienky.

Prvá: Som si temer istý, že pracovníci pašaliku si už na pokyn šéfa dôkladne prehrali všetky inkriminované pásky a bohužiaľ nikde ožrana nenašli. Lebo keby ho boli bývali niekde našli, tak by to už šéf pašaliku víťazoslávne prehral na veľkej show-tlačovke a priemer by zase metal hromy a blesky na sprostituované SME. Takto majú líniu obrany len v rečiach.

Druhá: Ale neprekvapilo by ma, keby po nejakom čase prišli so sfalšovanou páskou aj s ožranom pri papieroch. Ak sa tak stane, pamätajte, že tu ste to už čítali. :-)

Uff, je mi lepšie. Sorry, Blueska.



26. 5. 2008

Pozdrav od nenažranej svine

Tak sme sa s levicou spoločne rozčúlili nad postupom Tatrabanky.

Prišiel nám poštou od nej líbesbríf. Pred niekoľkými rokmi sme si požičali peniaze. Pozdravujú nás, ďakujú nám, že sme ich klientami a zároveň nás žiadajú, aby sme im doručili doklady podľa zmluvy o úvere, ktoré im chýbajú, čo zistili pri kontrole spisu.

Nie dosť na tom, že sme vždy všetko dodávali načas a podľa požiadaviek. To tam nemajú bordel, nezaložili naše papiere niekam inam. Je to ináč...

Ako levica dnes v banke osobne zistila, naše doklady tam skutočne majú. Ale podľa vyjadrenia jednej pracovníčky oni výzvu na dodanie chýbajúcich dokladov posielali hromadne mnohým klientom hlava-nehlava! (Skôr len nehlava.)

Navyše list bol datovaný 25.4.2008, no na obálke bol dátum podania 19.5.2008. To by nevadilo, keby sa vnútri nevyhrážali spoplatnením ďalšej podobnej výzvy, pokiaľ sa im neozveme do 15 pracovných dní.

V momente, keď som toto upozornenie čítal, obálka už bola levicou skrkvaná a plavne odhodená do koša. Vzápätí, na môj popud menej plavne vybratá a čo najúhľadnejšie vyrovnaná.

Nenažraná sviňa je to.




24. 5. 2008

Že vraj malé upratovanie

Levica si ma dnes vychutnala. Celý piatok vykladala o malom upratovaní, ktoré si v sobotu dáme.

Malé upratovanie sa zvrhlo na umývanie okien, utieranie prachu, pranie kobercov, vysávanie, umývanie podlahy a to v celom byte plus doslova dezinfekciu kúpeľne a záchodu.

Trvalo to len 5 hodín.

Hrozím sa dňa, keď príde veľké upratovanie.



5. 5. 2008

Kto tu bude macocha?

(Viem, že to, čo teraz nasleduje, je podpásovka, ale nemôžem si pomôcť. Takáto asociácia mi napadla...)

Práve som si prečítal, že novou riaditeľkou programu STV bude pani Petronela Kolevská–Vančíková.

(Pevne verím, že táto správa vás ešte nezorientovala, a že moja asociácia nevyjde nazmar.)

Takže Alžbetka je programovou riaditeľkou. Keďže richtárom je namiesto Mikulíka Štefan Nižňanský, ostáva určiť, kto tu bude macocha.

(A možno ešte stále niekto nie je v obraze. Pritom stačí jedno slovo. Perinbaba.)