24. 11. 2008

István rulez

Po jeho vystúpení na castingu sa strhla búrka (v pohári vody). Ľudia vyčítali porotcovskému triu Banášová, Habera, Kraus, že si z Istvána Habodásza robia srandu, dramaturgovi a režisérovi, že vôbec takého oného zaradili do zostrihu...

Pravda, Istvánovo prvé vystúpenie bolo nechcene komické. Bolo smiešne, slovenčinu prznil. Ale!

Včera večer v semifinále bol bombový. Že hlasovanie divákov vyhral, to ma prekvapilo, lebo dobrých vystúpení bolo dosť, v podstate väčšina. István k tomu pridal úprimnosť (áno, vravel, ľutoval som po castingu, že som tam šiel - lebo však bol na smiech) a pozitívnu snahu. Valibuka až na výslovnosť recitoval ako by bol schopný málokto.

Levica bolo podobne prekvapená. Po castingu podotkla, že István má neskutočné medzery v slovenčine a nadhodila všeobecnú otázku, nakoľko by príslušníci menšín mali ovládať slovenčinu. Úplne nakoniec István potvrdil, že medzery sa rýchlo nezacelia.

"Ja sa teraz pojdem spať."

Možno šiel spať, možno sa šiel spiť... ktovie.

Medzery sa rýchlo zaceliť nedajú. Ale pri snahe sa za istý čas zaceliť môžu.

A čo na to kutyil Kraus a rosnička Mokrý?

A čo na to poviete Vy? (Okrem tých, ktorí nepozerali. :)



2 komentáre:

Maroško povedal(a)...

Ja také nepozerám, ja už o takom len čítam. Ale vidím, že som sa mohol s recitovaním prihlásiť aj ja. Pamätám si maďarskú riekanku "Egy, kettő, három, nyuszi ül az ágyon..." A so slovenským prízvukom!

Lev bez hrivy povedal(a)...

Kazdy sa mohol prihlasit. :-) Ak bol clovek dostatocne hrozny, tak sa na obrazovku dostal v nejakej srandovnej kategorii a la Hviezdna rota.