26. 9. 2007

Svetový deň antikoncepcie?

Tak som sa ráno z počúvania Mrakízy dozvedel, že dnes je Svetový deň antikoncepcie. Hádajte, čo si o tom ako lev myslím!

Tak po prvé - o Svetovom dni. V živote som o ňom nepočul a práve som skúšal vetriť Googlom, že ako to je. Anglická Wikipedia ho (zatiaľ) neregistruje - pritom na dnes indikuje napríklad aj Európsky deň jazykov. Ani v angličtine, ani v slovenčine sa veľmi nespomína, zopár odkazov... ale o tej "svetovosti" by sa dalo s úspechom pochybovať.

Po druhé - o prezentácii na Mrakíze. Moderátorka spovedala gynekológa a dozvedela sa v podstate stručnú históriu ženskej antikoncepčnej tabletky plus to, že dnešné tabletky sú úplne skvelé, pokiaľ sa pre ženu vhodne zvolia, bez vedľajších účinkov. Úprimne povedané, hosť podľa mňa prezentoval svoj názor ako skalopevné fakty. Sorry.

Po tretie - o antikoncepcii ako takej. Tabletku považujem za naj-ok, ale aj taký prezervatív pre leva je v pohode. Každopádne, temer každý zodpovedný pár nejakú formu antikoncepcie používa a je dôležitou súčasťou intímneho života v brlohu. (Výnimkou môžu byť naši menšinoví priatelia, u ktorých nežiaduce otehotnenie nehrozí a ktorí tiež žijú usporiadaným životom v páre. Tí si môžu užívať telesných radostí úplne bez antikoncepcie, koťuhy.)

A teraz otázka - je tu nejaký hetero-čitateľ, ktorý si vystačil s prerušovaním alebo metódou neplodných dní?


7 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

myslím, že aj tak spejeme čím ďalej tým viac ku prezervatívom - gynekológovia by vedeli porozprávať, koľko hubovitých chorôb behá svetom....

palculienka povedal(a)...

hormonàlna antikoncepcia tu je este prilis kràtko na to, aby sa dalo hovorit o jej ùplnej neskodlivosti, odzrkadli sa to na budùcej generàcii, kedze teraz uz 14 rocné uzivajù HAK, som presvedcené o tom, ze to urcite zanechà stopy na takom mladom organizme;
osobne màm velmi zlé skùsenosti s HAK a vyskùsala som viacero druhov tabletiek :( nakoniec sme zistili, ze antikoncepciu nepotrebujeme, takze sa nemusim 'tràvit' HAK
a sùhlasim s germou, je treba pouzivat aj prezervativ, kedze sù aj iné nàstrahy (pohlavné choroby) ako nezelanà gravidita, proti ktorym je HAK bezmocnà :)

ostrovanka povedal(a)...

ja :)

femma povedal(a)...

...v jednom filme /nepamätám si produkciu/ sa v nejakej posteľnej scéne muž opýtal partnerky:
,,...antikoncepcia?"
...nie,menopauza", znela odpoveď...
takže nielen naši menšinoví priatelia si môžu užívať:-)))

Lev bez hrivy povedal(a)...

Ostrovanka - to vážne? Boli nejaké následky?

Pravda, vieme, ako to je s účinnosťou rôznych antikoncepcií na rôzne účely. Jeden môj známy kupoval napríklad rodinné balenia prezervatívov a vďaka tomu má dnes rodinu zloženú zo ženy a dvoch detí :-)))

FanaticGay povedal(a)...

mozu si a uzivaju si :)

ostrovanka povedal(a)...

nikdy ziadny nasledok :))) len krasne milovanie :)))