10. 9. 2007

Stĺpiky zabetónované

Začali sa diať veci. Na chodníku a ceste, po ktorých skoro každý deň chodím do rachoty.

Už dlho tam parkovali autá. Aby mohli prejsť na svoje vyhliadnuté miesto, museli to čiastočne strihnúť cez trávnik. Vlastne to už dlho trávnik nie je, len taká rozjazdená hlina.

Majiteľ pôvodne trávnatého pozemku toho už zrejme mal dosť, takže minulý týždeň pár maníkov zabetónovalo niekoľko stĺpikov tesne pri okraji trávnika.

Dnes ráno bol jeden zo stĺpikov vyvalený. Asi ho vyplavili víkendové dažde. Alebo ho zvalil niektorý z aj dnes parkujúcich. Lebo trafiť sa medzi už zaparkované autá a stĺpiky nie je hračka. (Teda podľa toho, či idete v smarte alebo v passate.)

Tiež som práve zastihol jedného zúfalca, ktorý najskôr vošiel v protismere do jednosmerky, dúfajúc, že si to cez trávnik švihne na svoje "stále" miesto. Nešvihol, pretože si netrúfol. To ho však zmiatlo tak, že pokračoval jednosmerkou ďalej - až po chvíli si uvedomil, že je v háji a odpískal to.

No a dnes tam boli betonári opäť a zabetónovali aj ďalšie stĺpiky, vrátane toho vyvaleného. Ďalšie hlásenia o stave stĺpikov a škrabancoch na autách budú možno nasledovať.

Morálny odkaz: Niektorí šoféri sú fakt hňupi. Ak podobne ignorujú predpisy a dobré mravy aj inde, sme to veru pekný národ... moje levie ilúzie majú obdobie sucha, odumierajú.

Mimochodom, policajti len pár metrov od rozjazdeniska pravidelne držia hliadku. Zaujímavé, že im nikdy nenapadlo podívať sa na zúbok chudákom, čo musia parkovať práve tam...



5 komentárov:

Maroško povedal(a)...

Ja by som tam miesto stĺpikov zabetónoval niektorých šoférov.

murphy povedal(a)...

skôr tipujem, že sa hliadkujúci strážcovia zákona dívajú veľmi pozorne ... do zoznamu VIP-parkujúcich, ktorí tam majú "fiktívnu" pozvánku

palculienka povedal(a)...

keby tu parkovali len medzi stlpikmi, bolo by dobre :) tu si nejeden umelec odparkuje auto priamo v centre mesta, hned vedla kruhàca v tràve a odlahcuje si mocovy mechùr, lebo by to nevrdzalo 2 minùty do nàkupného centra s WC :)) takze, pokial je to len parkovanie, stàle sù ti soféri s IQ na tom lepsie, ako podaktori tunak, najlepsi sù ti v oblekoch ;) (ps: nezvelicujem, zazila som tu okrem iného aj toto)

murphy povedal(a)...

palculienka, verím.
Ja som pravidelne mala možnosť v istej vysokocivilizovanej krajine (jej obyvatelia si dávajú obzvlášť záležať na svojom pôvode)sledovať na križovatkách techniku špárania sa v nose... až po hánky :)

Lev bez hrivy povedal(a)...

marosko: len maloktory sofer je taky stihly :-)

murphy: Ty si asi este nepocula o tom, ze sparanie v nose a, prepytujem, pojedanie susnov je zdrave... takze oni len nabehli na zdravy zivotny styl :-)

palculienka: no comment :-)))