24. 9. 2007

Ako eliminovať hluk pri zaspávaní - návod

Palculienka citovala svoju hviezdu, ktorej vadilo pri zaspávaní húkanie sovy. Pobavil som sa a spomenul si na systematickú metódu môjho spolubývajúceho zo stredoškolského internátu.

Postupne aplikujeme - všetko naraz:

1. Vatu do uší vložíme.
2. Zmršťovateľné molitanové štoplíky do uší vložíme.
3. Hlavu šatkou oviažeme tak, aby prekrývala uši.
4. Protihlukové (bagristické) slúchadlá si založíme.
5. Zimnú čiapku na hlavu natiahneme.
6. Hlavu pod vankúš strčíme.

Napriek tomu sa ráno pravidelne sťažoval, že sa nevyspal, lebo bol strašný hluk... asi mu zvuky do vnútorných uší prechádzali cez ostatok tela, nie cez kladivko, nákovku a strmienok. Alebo ho možno len tlačili tie slúchadlá a pod vankúšom mal málo kyslíka...


3 komentáre:

germa povedal(a)...

moja švagriná (stará dievka) už roky spáva so štopľamiv ušiach. Vadí jej, aj keď niekto ide po schodoch. A chodí spať o 8. večer!

palculienka povedal(a)...

skùsala som, ked mal drahy chràpaci prolaps, pred tromi rokmi, jednoducho, ten hluk je tak zazraty do mozgu, ze ani usi zaliate voskom by nezablokovali ten ràmus! skùsala som vatu, stuple, ale vadilo mi, ze pocujem echo mojho dychania a srdca, takzme to mi rusilo kludny spànok
ale posledny rok mi vadi mat usi prekryté co len paplonom, po vykràdackach màm v sebe zakorenenù akùsi neistotu a ked màm pocit, ze by som nieco nepocula, tak ani nezaspim :)

Lev bez hrivy povedal(a)...

To lev zaspi, kedy chce.