24. 8. 2007

Nežer za tým volantom!

Téma prijímania potravy je mi bytostne blízka. Fakt, že dnešná ranná slepica na Markíze pravidelne jedáva za volantom pre mňa síce nie je nejako podstatný. Avšak to, že podľa pripravovaných pravidiel cestnej premávky už to nebude môcť robiť, je zaujímavejšie. Pretože okrem nej to nebude smieť robiť ani nikto iný.

A tiež nebude dovolené piť a fajčiť za volantom.

Telefonovať sa nesmie už dávno. So všetkými týmito úpravami súhlasím. Je to bezosporu obmedzenie vodičov v ich vlastnom priestore, ale opodstatnené. Faktom je, že autá zabíjajú a čím menej pozornosti sa riadeniu venuje, tým nebezpečnejšie sú.

Mám však jednu podstatnú pripomienku. Ako som práve konštatoval, telefonovať sa pri šoférovaní nesmie už dávno. Videli ste niekoho toto pravidlo porušovať? Hehe, smejete sa, že sa zle pýtam a že predsa to porušuje fúra ľudí?

A kurnik šopa prečo? Ako to je možné? Spoločenská tolerancia zabíjania a krádeží je nízka, ale spoločenská tolerancia potenciálneho zabíjania a ničenia hodnôt je taká vysoká, že by sa z toho hausnumera jednému zakrútila hlava.

Darmo budeme prijímať akokoľvek prísne zákony a vyhlasovať zákazy, keď na ne budú obyvatelia savany kašľať.





8 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

Nuz ako sa vravi "pravidla su na to, aby sa porusovali" , tak to asi vo svete bohuzial chodi. V tomto pripade je to doslova o zivot, hoci akoby to ludom za volantom a pesim na vozovke nedochadzalo..... :-(

Anonymný povedal(a)...

pesim na vozovke to mozno dochadza, ale nepompzu si.ak by ohlasili SPZ vodica, ktory za jazdy jedol, telefonoval atd, stale to bude len tvrdenie proti tvrdeniu.pred dopravakmi si aj vodici rychlospomenu na § a tak ich polis neprichyti.Toto je velmi tazke postihovat.Slovaci sa domnievaju, ze interier auta je ich sukromie a co koho do toho! Bohuzial!
dobra tema, lev!

palculienka povedal(a)...

ja len tolko, nie len Slovaci sa domnievajù, tu je to isté, ibaze ak ta zastavi policajt, pokuta je vysokà a dokonca aj trestné body :)

murphy povedal(a)...

mňa okamžite po tej správe napadlo jediné: týka sa to aj žuvania žuvačky a cmúľania cukríka?
Lebo tieto dve poživatiny sú počas dlhých ciest veľmi dobrými spoločníkmi...
:)

sas povedal(a)...

ja sledujem TV velmi malo, takze netusim, o akej moderatorskej babe to hovoris.ale ked robi take kraviny, preco ju rovno nepomenujes? treba ju setrit, ked ona riskuje, ze niekoho zahlusi? suhlasim uplne, ze toto su odporne veci, v zlomku sekundy moze taky vodic zmenit osudy ludi, ktori su uplne nevinni (aspon za situaciu v doprave)

Lev bez hrivy povedal(a)...

Sasanka, vies, ze mi to ani nenapadlo? V tom davnejsom spote to bola nejaka neznama slepica, ale teraz, ze zerie za volantom, to sa priznala skvela Janka Hospodarova.

Pustovníčka povedal(a)...

Sasanka : juj, radsej do mojho auta nepozeraj, ked pojdem okolo. Obcas si dam nejaku sladkost :-(( :-)))

Coy povedal(a)...

Mas uplnu pravdu s tym telefonovanim. Preto ja radsej ani nesoferujem (toto rozhodnutie beriem ako moj prinos ludstvu) ;)