6. 5. 2010

Môj hlas proti Grécku

Presnejšie proti pôžičke Grécku. Počuli ste, že mali dôchodok 1000 euro? Že do dôchodku chodili i v 40 rokoch? Že úradníci dostávali 100-mesačné odstupné? A koľko z toho bola pravda a koľko boli fámy?

Zlý pohľad. Páči sa mi tento diskusný príspevok zo SME od miSSiaka:

nech už je ako je
či je priemerný dôchodok 1500 alebo 650€ je uplne jedno:
- grécki politici ako lavica, tak aj "pravica" klamali pri prijímaní eura a falšovali údaje
- všetci grécki politici zadlžovali krajinu extrémnym tempom, a sami vedeli že krajina smeruje k bankrotu
- občania grécka vedeli ako hospodária nimi zvolení politici ale v uliciach sa vtedy neukázal ani človiečik čo by protestoval
- presne tí istí občania teraz štrajkujú, a robia bordel namiesto toho aby začali makať a utiahli opasky. To im ešte nedochádza že krajina je prakticky pred totálnym bankrotom?
- a teraz spať k nadpisu blogu o darmožráčoch - Nech sú platy a dôchodky akokolvek vysoké, to je teraz uplne jedno. A je uplne jedno či všelijaké príplatky tvoria 2násobok mzdy. Jedno je isté: dalej to nie je možné financovať, a hlavne všetky tieto "benefity" neodrážali reálnu výkonosť ich ekonomiky a produktivity práce.
- trh nie je možné oklamať, ak sa systematicky krivý, nastolenie rovnovážneho stavu je o tom prudšie a bolestivejšie.
- ANO, gréci si zato môžu sami, a som proti tomu aby im bola poskytnutá "pôžička", lebo ich situácia je nezachránitelná, a škody si zlíznu aj tí čo im tie velké peniaze darujú.

Napísal by som to síce lepšie pokiaľ ide o pravopis, haha, ale nie pokiaľ ide o obsah. Presne toto si myslím.

Som proti.

3 komentáre:

dievča bez mena povedal(a)...

je take jednoduche hodit to na "greckych darmozracov", ale pravda je, ze si za to nemozu sami...
ravnako ako si my obcania SR- my luza, my masa- nebudeme moct sami za to, co pride o par rokov, ak sa tu nic nezmeni..

Som urcite za neposkytnutie pozicky ale trosku z inych dovodov...
a nepaci sa mi, akym sposobom media podavaju svoje stopercentne zarucene rychlokvasene pravdy, ako aj v pripade Grecka- nikde ani zmienka o Nemecku...

dusoft povedal(a)...

Tiez som proti pozicke. A nemyslim si, ze porovnanie so Slovenskom obstoji.

Momentalne Greci strajkuju proti reformam, dokonca sa do strajku zapojil sukromny sektor (!) - to je nevidane. Podobne ako majitel obchodu s kristalom, ktoremu rozbili vyklad - "vsak poistovna zaplati a demonstracie podporujem". Ak uz aj sukromny sektor podporuje demonstracie (teda dalsiu degradaciu ekonomiky), neda sa to oznacit inak ako ciste darmozracstvo. Netreba pripominat obligatne 13. a 14. platy, ci dochodok v 54. roku (pripadne definitivu v statnej sprave po skusobnej lehote).

pluto povedal(a)...

pridávam svoj hlas proti pôžičke Grécku, súhlasím s príspevkom. ale pôžička Grécku išla vlastne na platby a splatenie dlhov nemeckým bankám. tu sa predovšetkým zachraňujú nemecké banky; aj francúzske...chúďatká :-@