17. 3. 2008

Priviazaný na posteli sleduje hokej

Víkend nebol práve ideálny.

V noci z piatka na sobotu som sa zobudil na niečí kašeľ. Levica spala, takže bol môj. Nepríjemné... po milovaní som si neobliekol pyžamu, zadriemal som mimo periny a malo to dosť rýchly priebeh.

Nejako som zase zaspal, už oblečený, ráno som zase kašľal, takže po vysávaní som sa definitívne usalašil pod perinou. Kniha, spánok, kniha, spánok.

Ešte šťastie, že práve beží hokejové play-off. Trochu mi spestrilo sobotu i nedeľu. Ani neviem, či mám fandiť Slovanu alebo Trenčínu, keďže prvý zápas vyhral Slovan, v druhom som držal Trenčínu - aby bolo zápasov čo najviac.

Gól sekundu pred koncom za vyrovnaného stavu, to sa často nevidí. Kukol som na časomieru, keď na nej bolo 19:56 a hovorím si "teraz už to musí vystreliť" - vystrelil a fakt drsný padáčik po teči skončil v sieti. Parádny moment.

Čo ma však zaujalo ešte viac, to bolo predchádzajúce vylúčenie. Darmo sa slovanista rozčuľoval, že ho rozhodca poslal von za takú vtákovinku, faktom je, že poradie udalostí bolo takéto:

1. Súboj pri mantineli, slovanista strčil do Trenčana, ktorý padol smerom k mantinelu a k puku.
2. Trenčan zametá puk rukou pod seba, ale puk bolo kamerou vidno.
3. Rozhodca zapískal, možno puk zo svojho postavenia nevidel, možno nechcel, aby sa situácia vyostrila.
4. Trochu mimo si trenčiansky brankár okamžite dáva dole masku.
5. Slovanista krosčekuje Trenčana, nie nejako brutálne, ale viditeľne a jasne.

Slovanista sa pravdepodobne rozčuľoval najmä kvôli bodu 2, lebo v najhoršom prípade sa to dalo kvalifikovať ako zdržovanie hry. Keďže ale predtým bolo 1, myslím, že rozhodnutie rozhodcu v tomto prípade bolo OK.

Lenže pre vylúčenie boli podľa mňa podstatné najmä akcie 3-5. Zapískané bolo, o tom niet debát. 4 to dokazuje a navyše dokumentuje známy fakt - hvizd rozhodcu znamená pre hráčov podvedoméa niekedy aj vedomé uvoľnenie, hra je prerušená, koncentrácia poľavuje, ani svaly už nárazy neočakávajú.

Práve preto hráči nemajú radi, keď sa strieľa na brankára po zapískaní a preto by sa mali akékoľvek fauly po odpískaní tvrdo trestať - možnosť zranenia je kvôli nižšej koncetrácii oveľa vyššia.

5 si dve minúty jednoznačne zaslúžila.

Iná vec je, že celkovo podľa mňa rozhodcovia nepodali úplne ideálny výkon - ale tak relatívne fair na obe strany...



3 komentáre:

Blueska povedal(a)...

Na hokej sa pozerám iba keď hrajú naši s nejakými cudzími, keď hrajú naši proti našim, tak neviem na koho mám byť naštvaná.
Ja sa od zajtra priviažem k posteli dobrovoľne, začínajú sa MS v krasokorčuľovaní :o)

Lev bez hrivy povedal(a)...

Uhm, zacinam tusit drobny problem. Ked levica bude chciet pozerat krasobrusleni, moc golov neuvidim. :-)

Blueska povedal(a)...

:o)))
Šak si pozri aj Ty, na Rusky v krátkych sukničkách :o)